Šibenik

Šibenik Šibenik, najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, nalazi se u najzaštićenijoj prirodnoj luci, na sredini istočne obale Jadranskoga mora, prastarog mare Adriaticuma, na ušću ljepotice Krke, na izvorima bogate hrvatske povijesti, vjerojatno na mjestu gdje su neki od prvih doseljenih Hrvata ugledali plavo more, ćudljivo i lijepo, koje ih je vjekovima branilo i štitilo, hranilo i čuvalo. Danas je Šibenik sa 47 274 stanovnika (2011.) glavni grad te kulturno, prosvjetno, administrativno i gospodarsko središte Šibensko-kninske županije.

Više o Šibeniku: TZ Grada Šibenika 

 

Vodice

VodiceVodice su turističko središte, poznato po svojoj živosti, raznolikosti turističke ponude i ljubaznim domaćinima. Smještene su na obali, u širokom zaljevu, 11 km sjeverozapadno od Šibenika, centra Šibensko-kninske županije. Vodice danas broje 10.000 stanovnika i atraktivna su turistička destinacija. Vodice nisu samo moderno turističko središte, već se ponose i svojom tradicijom i starinom .

Više o Vodicama: TZ Grada Vodica

 

Jezera

JezeraJezera su smještena na jugoistočnoj strani otoka Murtera. Jezera su uvučena u zaljev oblika potkove koji je okružen pitomim brežuljcima.

Zbog svog prirodnog položaja mjesto nije izloženo udarima jačih vjetrova pa je njegova uvala idealna kao pristanište i stanište brodova. Mjesto broji 960 stanovnika.

Više o Jezerima: TZ mjesta Jezera

 

 

Murter

MurterMurter je najveće naselje na istoimenom otoku, s najvećim brojem otoka u svom sastavu (preko 170), s velikim brojem pjeskovitih plaža na svojim obalama i velikim brojem zanimljivih odredišta u svom susjedstvu.

Tijekom ljeta u Murteru možete prisustvovati koncertima klasične i zabavne glazbe, a osobito je dojmljivo pučko crkveno pjevanje.

Više o Murteru: TZ Općine Murter

 

Tisno

TisnoSmješteno dijelom na otoku Murteru, a dijelom na kopnu, koje razdvaja uski morski tjesnac širok samo 38 metara, Tisno je najmlađe otočko naselje. Povezano je pokretnim mostom koji se za vrijeme ljetnih mjeseci podiže dva puta dnevno.

 

Više o Tisnome: TZ Općine Tisno

 

 

Pirovac

PirovacPirovac je živopisno, vrlo lijepo mjesto koje je priroda dobrano obdarila, a vrijedne ruke malobrojnih žitelja kroz minula stoljeća ukrasila povijesnim spomenicima trajne vrijednosti, smješten je na najzapadnijem dijelu Šibensko-kninske županije.

 

Više o Pirovcu: TZ Općine Pirovac

TURISTIČKO INFORMATIVNI CENTAR (TIC)               

   Dolac 2a, 22244 BETINA

  +385 (0)22 436523

   info@tz-betina.hr

eplore betina1

banner enter croatia2

Designed with by jakubskowronski.com